8.7.11

Oregon menja strategiju u napadu

Prvog dana septembra kreće nova sezona u koledž-fudbalu, i to sa nekim izmenama u pojedinim konferencijama, ali i sa izmenama strategija pojedinih ekipa koje pretenduju na sam vrh. 

Ovo je priča o Oregonu, vice-šampionu iz sezone 2010/2011, koji će zadržati svoj izuzetno brz tempo igre, pretiti pre svega trčanjem i skrin-dodavanjima, ali i nekim novim opcijama u napadu.


Oregon je ostao bez nekoliko važnih igrača, možda najviše u ofanzivnoj liniji, ali isto tako i među hvatačima. Ostala je samo jedna zvezda među risiverima, Tuinei, koji je zbog povrede ramena propustio završnicu prošlog šampionata, pa će trener Čip Keli morati da pronađe još nekog ko će hvatati loptu, a izbor je prilično sužen jer su tu četvorica novajlija, naravno uz talentovanog sofomora Džoša Hafa.

Zato se Oregon okrenuo nekim novim detaljima u igri dodavanjem, pa će, sudeći prema njihovom prolećnom nastupu pred više od 40.000 gledalaca u Judžinu, neretko biti u formaciji sa dva tajt-enda - koja oba istrčavaju rute. Među kandidatima za hvatanje lopte biće i novajlija Kolt Lajerla, najbolji srednjoškolski igrač u Oregonu minule godine, koji je nastupao na milion pozicija, najviše kao raningbek. Ipak, kako se radi o dvometrašu, i to dvometrašu sigurnih ruku, Keli je odlučio da ga proba na poziciji tajt enda.

Uz kvoterbeka Derona Tomasa, strašan tandem trkača Lamajkl Džejms - Kenjon Barner, tu je i RB Lejk Sistrank, svojevremeno najbolji srednjoškolski igrač Amerike koji je pauzirao prošlu godinu pa se sada nada prvim a značajnijim nastupima na velikoj sceni.

Evo kako je izgledao "Oregon Spring game 2011" sa tim novitetima u igri Oregon Ducks-a:

No comments:

Post a Comment