31.1.12

Boul mečevi - sezona 2011/2012

Sezona 2011/2012 u koledž fudbalu je završena, a novi šampion je Alabama koja je u velikom BCS finalu savladala rivala iz SEC konferencije, LSU, sa 21:0.

No, to nije bio jedini Boul meč u završnici sezone. Bilo ih je 30-ak, a pred vama je pregled pet najvažnijih. Uz BCS finale, tu su još i Fijesta boul, Rouz boul, Orandž boul i Šuger boul. 

Uživajte u majstorijama Oklahoma Stejta, Stenforda, Oregona, Viskonzina, Klemsona, rekordera iz Zapadne Virdžinije, Virdžinije Tek, Mičigena i pomenutih finalista.


Fijesta boul: Oklahoma Stejt - Stenford 41:38 (produžeci)


Rouz boul: Oregon - Viskonzin 45:38


Orandž boul: Klemson - Zapadna Virdžinija 33:70


Šuger boul: Virdžinija Tek - Mičigen 20:23 (produžeci)


Veliko BCS finale, LSU - Alabama 0:21


2 comments:

  1. Meni u opšte nije jasan princip koledž takmičenja, ceo sistem mi je konfuzan i još 30 bowl utakmica? WTF ?

    ReplyDelete
  2. Timovi igraju svako u svojoj konferenciji. I poneki prijateljski meč pride. I završi se sezona. I .. mnogo je prvaka, jer je mnogo konferencija. No, raznoraznim kalkulacijama dobija se konačna rang-lista. Dva najbolja igraju za tzv. BCS titulu. Ono što je za NFL SuperBowl, to je ta utakmica za BCS trofej. Ostali igraju u utešnim Boul mečevima. Prosto, dobiju pare od organizatora i imaju utisak da su osvojili nešto. Trideset timova će sezonu završiti kao "pobednici", upravo jer su odigrali neki od tih utešnih Boulova. Više o celom tom sistemu, prilično detaljno (i za mnoge konfuzno) imaš na baš na istom ovom blogu, i to na adresi - http://koledzfudbal.blogspot.com/2009/12/kako-koledz-fudbal-uopste-funkcionise.html

    ReplyDelete