14.9.11

Pregled kola: 2. vikend


Drugo kolo nove sezone u koledž-fudbalu donelo je nekoliko veoma zanimljivih utakmica, a među njima i jedan međusobni duel ekipa koje su rangirane, odnosno nalaze se među 25 najboljih u NCAA, zatim novo, možda i najuzbudljivije izdanje jednog od najvećih rivalstava, ali i jedan potpuno neobični let orla. Veoma čuvenog orla.

Vežite se, krećemo. Sledi novi pregled zbivanja u šampionatu američkih univerzitetskih ekipa u sezoni 2011/2012.


Suočen sa mnogim problemima zbog ponašanja igrača (primanje raznoraznih a zabranjenih poklona od kojekakvih menadžera i likova povezanih sa ovom i onom stranom zakona), Ohajo Stejt, 15. na rang-listi, prilično se pomučio ne bi li sa 27:22 dobio ekipu Toleda. Evo kako su "Buckeyes"-i, koji su zbog skandala ostali i bez trenera Džima Trasela i bez kvoterbeka Terela Prajora, uspeli da izbegnu prvi poraz od neke ekipe iz Ohaja 80 godina nakon poslednjeg takvog slučaja:


Za razliku od Ohajo Stejta, 21-rangirani Mizuri nije uspeo da opravda ulogu protiv Arizone Stejt koja je, nakon prilično zanimljivog razvoja događaja na utakmici, u produžetku došla do 37:30. Evo i kako:



Jedini duel rangiranih ekipa odigran je pred 108.000 gledalaca u Pensilvaniji gde je ekipa legendarnog Džoa Paterna, koji je na Pen Stejtu u stručnom štabu još od (zamislite) 1950. godine, kao 23. na rang-listi ugostila trećerangiranu Alabamu. A alabama je do konačnih 27:11 došla odigravši bolje u svim ključnim trenucima utakmice mada, ruku na srce, u svim tim ključnim momentima lopta je ili ispadala iz ruku igrača Pen Stejta, ili je upadala u ruke 'Baminih igrača koje su predvodili kvoterbek Ej-Džej Mekeron i raningbek Trent Ričarson (111 jardi, dva tačdauna). Evo nekih od pomenutih detalja:


Neke nove zvezde viđene su na delu u pobedi 12-rangirane Južne Karoline nad Džordžijom od 45:42. Džordžiju je predvodio mladi novajlija, raningbek Ajzea Krouel, a njegov kolega iz "Gamecocks"-a Markus Latimor uzvraćao je istom merom u svojoj drugoj NCAA sezoni. Ipak, ni oni, ni sjajni hvatač Južne Karoline Alšon Džefri nisu bili presudni, naravno ni kvoterbek gostiju Stiven Garsija koji se prilično ispromašivao u prvom poluvremenu, već odbrana pobedničke ekipe. Najtražniji srednoškolac ovog februara, Džadevon Klauni imao je dva seka, a uz njegovu pomoć, saigrač iz defanzivne linije Južne Karoline Melvin Ingram postigao je drugi od svoja dva tačdauna i tako omogućio da se desi drugi uzastopni poraz Džordžije koja je u prvom kolu prisustvovala času Bojsi Stejta. Evo detalja sa togmeča.


Najlepše je ostavljeno za kraj. Iako trenutno nisu bili rangirani, Notr Dejm i Mičigen su odigrali jednu od najuzbudljivijih završnica u bogatoj istoriji svojih duela. Da ne dužimo previše, pogledajte kako je Mičigen nadoknadio 17 poena zaostatka i u neverovatnom finišu stigao do konačnih 35:31 u prvoj noćnoj utakmici koja je na terenu Mičigena odigrana u En Arboru:


No, da ne završimo ovu priču sa nestvarnom završnicom koja je odigrana pred rekordnih 114.804 gledalaca, što je nezabeleženo u istoriji koledž-fudbala. Pogledajte na kraju kako se proveo čuveni orao univerziteta Ouburn, koji je leteo, leteo, pa malo udarao, a onda opet leteo - uoči utakmice u kojoj je aktuelni prvak na jedvite jade, preokretom u poslednja tri minuta, pobedio 16-rangirani Misisipi stejt sa 41:34.

No comments:

Post a Comment