24.9.11

Pregled kola: 3. vikend

Treće kolo koledž-fudbala u sezoni 2011/2012 nije donelo spektakularne utakmice, ali je zanimljivih itekako bilo. 

Naročito jer su se međusobno sastale ekipe iz Top 5 rang-liste, ali su se istakli i neki drugi timovi. Čak i oni koji nisu rangirani uspeli su da obore na pleća favorite, a i aktuelni šampion je doživeo poraz i to posle 17 pobeda u nizu.

Krećemo. Sa sve video prilozima.


LSU, treći na rang-listi koledž ekipa, je pobedio 25-rangirani Misisipi Stejt sa 19:6. I ne čudi, ekipa "tigrova" sa Lujzijana Stejt univerziteta je u ovom meču više provodila u bekfildu rivala nego što je to red da gosti rade, pa su uz tako sjajnu, a ekstremno brzu odbranu i novo oranje terena (verovatno jedina ozbiljna ekipa koja "nema" ozbiljnog kvoterbeka, a ima ozbiljnog hvatača, nekada srednjoškolsku zvezdu koja se polako budi, Rubena Rendla) ostvarili novi uspeh.


Branilac titule Ouburn je, očekivano, izgubio od Klemsona sa 38:24 koji je na svom terenu pokazao da je stasao u sasvim pristojnu ekipu. To se baš i ne može reći za aktuelne šampione koji su ostali bez gotovo čitavog tima koji je Kem Njuton vodio do trona, pa poraz Ouburna i nije iznenađujuć. Naročito kada Tadž Bojd baci četiri tačdauna (dva je uhvatio Semi Votkins, i to uz ukupno 10 hvatanja za 155 jardi). Tada ni 151 pretrčan jard mlade Ouburnove zvezde Majkla Dajera nisu problem za rivala.


Zapadna Virdžinija je u jednom od zanimljivijih okršaja trećeg kola pokazala da angažovanje Dejne Holgorsena za trenera sasvim dobro "paše" ekipi koja je i počela sa uvođenjem modernog poimanja "spread" napada u koledž-fudbal. Dejna je lik potpuno posvećen takvoj ofanzivi, pa su "Mountaineers"-i izgleda nastavili tamo gde su stali kada ih je napustio Rič Rodrigez. Ovoga puta pred 18-rangiranim WVU pao je Merilend, 37:31, a sledeći rival Zapadne Virdžinije je LSU.


Majami je prilično ubedljivo, ali i prilično očekivano, očitao lekciju 17-rangiranom Ohajo Stejtu koji je pred početka sezone ostao i bez trenera (Džima Trasela) i bez kvoterbeka (Terela Prajora) zbog skandala u koje su umešani. Prajorovi naslednici, njih dvojica, su ukupno kompletirali četiri dodavanja na ovoj utakmici, a kako je Lamar Miler istrčao 184 jarde za Majami, i to iz 26 pokušaja, jasno je kako su "Hurricanes"-i došli do pobede iako ni njihov kvoterbek Džekori Heris nije baš briljirao (po dva TD i INT).


Poslastica je ostavljena kraj, jer su se na kraju kola sastali i pretendenti na titulu: petoplasirana Florida Stejt je ugostila Oklahomu i za razliku od prošlogodišnjeg debakla pružila snažniji otpor. Ipak, Lendri Džons, koji je postao najproduktivniji QB u istoriji "Sooners"-a, prestigavši po jardaži Sema Bredforda, pronašao je način da kazni sekondari "Seminoles"-a, pa je dodavanjem za Kenija Stilsa sedam minuta pre kraja doneo odlučujuću prednost Oklahomi koja je na kraju trijumfovala sa 23:13.


Za one koji bi da odgledaju ceo meč na Jutjubu, i to je moguće. Samo kliknite na ovaj link - http://www.youtube.com/watch?v=_4F6xmLuMzM

No comments:

Post a Comment