6.12.11

Pregled kola: 14. vikend


Gotovo je. Sa ligaškim delom koledž-fudbala. Sve je postalo jasno, i ko će igrati za titulu (LSU - Alabama) i ko će u prestižne Boul utakmice (u Rouz Boulu Oregon i Viskonzin, u Fijesta Boulu Oklahoma Stejt i Stenford, u Šuger Boulu Mičigen i Virdžinija Tek, u Orandž Boulu Klemson i Zapadna Virdžinija), postali su poznati i finalisti za nagradu najboljem koledž-igraču, čuveni Hajsmanov trofej (Endrju Lak - QB Stenforda, Robert Grifin III - QB Bejlora, Trent Ričardson - RB Alabame, Monti Bol - RB Viskonzina i nestvarni DB LSU-a Tajron Metju), ali..

.. nije gotovo sa zanimljivim prilozima na ovom blogu. Štaviše. Odigrano je 14. "kolo", ako se to tako može nazvati, jer je većina utakmica zapravo bila - finala  konferencija. A ona su i određivala ko će gde završiti na čuvenoj BCS listi. Krenimo redom, jer materijala ima sasvim dovoljno za uživanje.


(8.) Oregon - UCLA 49:31
Prvo izdanje nove, PAC 12 konferencije, koja je bila Pacific 10 dok nisu pridodati novi članovi, pripalo je prošlogodišnjem BCS finalist, Oregonu. Rival nije bio dostojan snage "pataka", jer je rival bio UCLA i to kao drugoplasirani tim južne divizije (prvoplasirani USC nema pravo nastupa u "mečevima od važnosti", zbog kazne). Dakle, protiv moćnog Oregona, "ispod" kog je, realno, u ovoj sezoni bio samo divizijski rival Stenford, zaigrao je tim sa učinkom 6-6 u ovoj sezoni, pa i ne čudi što su se "patke" prilično ubedljivo prošetale kroz ovaj meč. Evo i kako:


(19.) Bejlor - Teksas 48:24
Ko nije pratio na ovom blogu šta je sve umeo da radi Robert Grifin Treći (da, po ko zna koji put, to mu je ime), dosta je propustio. Em ga ruka služi, em noge. Evo kako je maltene sam deklasirao Teksas, protiv kog je postigao četiri tačdauna, što kroz vazduh, što po zemlji.


(21.) Klemson - (5.) Virdžinija Tek 38:10
Još jedno konferencijsko finale, i to ACC (Atlantic Coast). Virdžinija Tek je ušla kao favorit protiv tima koji je u drugom delu sezone imao više padova nego uspona, ali kako je Tadž Bojd konačno proradio, njegovi hvatači Semi Votkins i DeAndre Hopkins, uz rastrčanog RB-a Andrea Elingtona, u svom stilu pregazili preko "Hokies"-a koji, iskreno, nisu znali šta ih je snašlo.


Koliko se Klemson i ove godine razlikovao od mnogih timova, pokazuje i jedna od trik akcija protiv Virdžinije Tek. Nije neko "klasično lukavstvo" u pitanju, više jedna šala. Onako, tek da se ne zaboravi da je sport i - nadmudrivanje sa onim prekoputa.


(3.) Oklahoma Stejt - (13.) Oklahoma 44:10
Od onoga što je trebalo da bude finale Big 12 konferencije, Oklahoma Stejt je napravila svoj šou. Protiv "Sooners"-a koji su do skora pretendovali na titulu, Brendon Viden je mnogo bolje bacao loptu od svog kolege iz Oklahome Lendrija Džonsa (četiri izgubljene lopte), a kako je briljirao i Džozef Rendl (151 pretrčana jarda, 2 TD-a), i ne čudi što su "Kauboji" završili sezonu u velikom stilu. Zapravo, još jedan veliki okršaj ih čeka, i to ni manje ni više nego protiv Stenforda, u Rouz Boulu. Evo, ipak, malo "slike" sa "Bedlama", čuvenog rivalstva u Oklahomi, gde je pobeda Oklahoma Stejta proslavljena burno na samom terenu, a nekoliko ljudi pritom ozbiljno povređeno, najviše njih zbog pada stativa po gledaocima koji su utrčali.


(11.) Mičigen Stejt - (15.) Viskonzin 39:42
Kako se Big Ten konferencija proširila, pa sada nema deset ekipa već dvanaest (pretenciozno podeljenih u divizije koje se zovu "Lideri" i "Legende") na red je došao i prvi meč za titulu. U njemu je Monti Bol, finalista u trci za Hajsmanov trofej, postigao četiri tačdauna trčanjem, ali daleko od toga da se "Spartanci" nisu potrudili da svojski namuče "Badgers"-e. Pogledajte i sami:


(1.) LSU - (12.) Džordžija 42:10
Les Majls je opet oformio šampionski tim. Momci iz ofanzivne linije obično bacaju rivale tamo amo (ako se izuzme duel sa Alabamom, sa kojom je odigran čuvneni novembarski meč (rezultat 9-6), a sa kojom sledi i BCS finale), no glavna priča ovih "tigrova" je jedan jazavac. I to medojed. "Honey badger", prilično živahna životinjica, ujedno je i nadimak defanzivnog beka, Tajrona Metjua. A on nije običan defanzivni bek. Pogledajte samo jedan od njegovih poteza na meču sa Džordžijom. Niti je to tačdaun koji je postigao vraćajući pant, niti pokupljena lopta posle fambla, niti neko od njegovih obaranja u osmoj ovosezonskoj pobedi LSU-a nad nekom rangiranom ekipom, od kojih su tri bile na pozicijama 2 ili 3 u vreme odigravanja susreta. Uživajte:


Ne, ovoga puta nema više video priloga o LSU-u i Alabami, koja je bila slobodna ovog vikenda jer nije igrala u SEC konferencijskom finalu. 

Veliko BCS finale igraće se u noći između ponedeljka i utorka, 9. na 10. januar 2012. godine, sa početkom od 02:30 po našem vremenu. LSU i Alabama.

No comments:

Post a Comment