4.11.11

A kako to igra Endrju Lak?


Kada za jednu NFL utakmicu već na početku sezone pojedini američki novinari kažu da je to "Andrew Luck Bowl", sa željom da istaknu da su se sastale dve ekipe kojima se predviđa rezultatski krah u aktuelnom šampionatu, a time i prva pozicija na narednom Draftu, onda to govori samo o jednom: "i ptice na grani znaju ko će biti prvi pik". Endrju Lak


Toliko pominjan, još od pre godinu i nešto. Kvoterbek Stenforda koji je odbio da već 2011. godine bude prvi pik na Draftu (o čemu više ima u jednom davnašnjem tekstu na ovom blogu - do kog stižete ako kliknete ovde, sa sve objašnjenjem zašto voli fudbal (ne samo američki) i kako se proveo u Evropi).

Endrju Lak i ove sezone briljira u koledž-fudbalu. I to na način na koji NFL timovi to vole. Igra "ispod centra", dakle ne provodi baš previše vremena u nekim shotgun formacijama, školovan je kroz takav sistem igre da bi trebalo mnogo bezbolnije da uplovi u NFL vode nego neki koji su čitavu koledž karijeru gradili kroz "spread" napad u kome "koraci unazad" maltene i ne postoje kada se raspisuju uloge za kvoterbeka. Ali, kako taj Endrju Lak zapravo igra? 

Za one koji su to propustili, bilo prošle sezone, bilo ove, evo nekih primera. Slede video prilozi po sledećem rasporedu:

Endrju Lak protiv USC-a (9. kolo 2011) - prvi deo

Endrju Lak protiv USC-a (9. kolo 2011) - drugi deo

Endrju Lak protiv Oregona, Arizona Stejta i Virdžinija teka (2010), dobre i loše odluke

No comments:

Post a Comment