12.8.10

Talenti, 4. deo: Virdžinija Tek

Kada se spomene VA Tech u koledž-fudbalu onda je to obično definicija dobre odbrane i nekako "ni tamo ni 'vamo napada" koji ne briljira niti melje kao što to rade NCAA velesile ali - ipak ređa pobede. Ponekad im ide na ruku mudrost iskusnog trenera Frenka Bimera koji ima iza sebe 24 godine staža, ponekad činjenica da igraju u ACC konferenciji koja ne spada baš u elitnu iako ima neke sjajne učesnike, a ponekad, kao ove godine - ide im na ruku i talenat koji poseduju. Naročito se to odnosi na ubojiti tandem raning bekova koji je u poslednje dve sezone oborio rekorde.


U sezoni 2008/09 to je bio slučaj sa tada početnikom, Darenom Evansom. On je u dresu "Hokies"-a oborio ACC rekord među rukijima sa 1.265 osvojenih jardi trčanjem. Pred njim je bila blistava karijera, ali je pucanje ukrštenih ligamenata nagovestilo dugu pauzu. Evo kako je (istina, uz loš snimak) izgledao delić Evansovog umeća prikazan pretprošle sezone, pre povrede.


Činilo se potom da se crno piše Frenku Bimeru i ponekad dosadnom za gledanje američkom fudbalu u kome nit' briljira napad, nit' ima mnogo odstupanja od tradicionalnog stila "malo mi, pa malo oni". Ipak, pojava kvoterbeka Tajroda Tejlora (23-5 kao starter) omogućila je nastavak serije započete Evansovim trčanjima, a onda se pojavio još jedan novajlija. I to kakav.

Rajan Vilijams je kao ruki zaigrao prošle sezone za VA Tech i ne samo nadomestio odsustvo povređenog mladog asa, već je sa 1.655 jardi trčanjem i 21 tačdaunom oborio rekord koji je postavio njegov prethodnik u dresu "Hokies"-a. Evo i kako:


I, znate šta ima novo u taboru Virdžinije Tek?
QB koji voli više da skrembluje nego 'leba da jede, Tajlor Tejlor, igra svoju završnu NCAA sezonu, onu u kojoj su organizatori igre najzreliji. Ovoga puta će mu posao (koji solidno obavlja) biti u mnogome lakši. Na terenu će biti prošlogodišnja ruki-senzacija Rajan Vilijams. Ali - i zvezda iz 2008, Daren Evans, koji se oporavio.
Ko voli ubojite RB-tandeme - ne sme da propusti VA Tech u sezoni koja je pred nama.

No comments:

Post a Comment