11.8.10

Talenti, treći deo: Nebraska

Svi već znaju ko je Ndamukong Suh i kakvim je sve čudesima kao defanzivni linijaš Nebraske umao postao prvi pik na Draftu. Ipak, to što je on otišao u NFL uopšte ne mora da znači da panika vlada u odbrani kojom komanduje Bo Pelini. Baš naprotiv. A i zašto bi bilo panike kada je tu Džered Krik?


Momak koji je prošle sezone dobio priliku da bude starter nije se libio da je odmah iskoristi. Neki će reći "lako je igrati u liniji kad je pored tebe Suh", ali... imati 73 obaranja, 9,5 sekova i 16 požurivanja kvoterbeka na NCAA nivou nije ni malo lako ostvariti. Neki će reći "ali, njegovih 130 kg nije dovoljno da se jednog dana nosi sa ofanzivnim linijašima u NFL-u!" no to baš i nije neko naročito pitanje koje bi se ticalo bloga posvećenog koledž-fudbalu. Džered Krik igra upravo koledž-fudbal. I igra ga sjajno za jednog defanzivnog tekla. Evo kako je izgedalo njegovo "pa šta ako sam u senci Suha" izdanje protiv Teksasa, u konferencijskom finalu prošle godine u kome je bio samo "sofomor", odnosno student druge godine.


Krik bi trebalo da sa studijama završi tek 2012. godine. To bi moglo da znači da ćemo do tada da ga gledamo u dresu Nebraske, ali ako nastavi sa partijama koje je pružao do sada, onda će ljubitelji koledž-fudbala teška srca morati da se "oproste" od njegovih partija za Cornhuskers-e pošto ga uveliko čekaju na "sledećem nivou".

No comments:

Post a Comment