16.8.10

Talenti, 8. deo - Severna Karolina

Njihova ekipa ne spada u vrhunske kada se radi o američkom fudbalu iako postoji od 1888. Zapravo, Severnu Karolinu uglavnom pamtitmo po tome što su tu svoje univerzitetske dane proveli Majkl Džordan i Vins Karter. Ali, nešto se menja ovih dana (godina) kod "Tar Heels"-a. Nešto jako bitno za NCAA.


"Tar heels"-i imaju nadimak za koji niko ne zna sa sigurnošću kako je nastao. Tar, odnosno katran, i heel, odnosno peta, teško su spojivi u jedan termin, ali se veruje da su nadimak dobili po stanovnicima Severne Karoline koji su tokom građanskog rata u SAD "jednom kad zauzmu neki položaj, teško ili gotovo nikako bivali naterani da ga napuste, kao da su im pete katranom prilepljene za zemlju". Ta hrabrost da se odbrani mesto na kom su uzeta je i za zvanični nadimak Univerziteta Severna Karolina, a momci koji trenutno igraju za "Tar Heels"-e u defanzivnom frontu (4 linijaša i 3 lajnbekera) teško da imaju pravu konkurenciju u koledž fudbalu.

Tu defanzivnu sedmorku predvodi defanzivni end Robert Kvin, koji je prošlu sezonu završio sa 11 sekova i 19 obaranja rivala iza linije skrimidža. Uz uvek pribranog tekla Marvina Ostina, jednog od najboljih "čitača napada" lajnbekera Kuana Sturdivanta i njegovog kolege po snažnim udarcima Brusa Kartera, "Tar Heels"-i opravdavaju svoj nadimak vrlo često i vrlo impresvino. Evo kako ti momci brane položaje na kojima su:

No comments:

Post a Comment