8.8.10

Talenti, prvi deo: USC

Pošto je sezona sve bliže, a autor ovog bloga nije štedeo svoje vreme da analizira sa kakvim to ekipama NCAA timovi ulaze novi šampionat, u danima koji slede biće objavljivani kraći pregledi i/ili neke zanimljivosti vezane za one koje ćemo gledati u sezoni 2010/2011 u koledž. fudbalu. Prvi deo je posvećen sada već ozloglašenom USC-u, odnosno "Trojancima" sa Univerziteta Južna Kalifornija (University of South California, tj. USC Trojans).

Već je bilo reči na ovom blogu, ali nije zgore pomenuti, da su zbog kršenja brojnih NCAA pravila Trojanci surovo kažnjeni ove godine, pa tako u naredene dve ne mogu da igraju u Boul utakmicama, a u svakoj od naredne tri moraju da se odreknu po 10 stipendija koje bi inače dali svojim studentima-sportistima koji se bave američkim fudbalom.

Pa opet, iako su opet dali pola svoje ekipe u NFL timove tokom Drafta, čak i trenera (Pit Kerol je šmugnuo u Sijetl pre nego što je završena NCAA istraga) Trojanci ne bi bili to što jesu da i dalje nemaju mali milion talenata u svojim redovima. Evo samo najkraćeg mogućeg prikaza dvojice novih. Tj. relativno novih. Na snimku koji sledi videćete defanzivnog tekla DaDžona Herisa koji nije baš klasičan DT jer ne voli mnogo da spljošti kvoterbeka koliko voli da mu uzme loptu, a zatim sledi delić sposobnosti čudesnog Dilona Bakstera, novajlije u NCAA koji je trenutno negde... pa, iskreno govoreći, peti na "depth chartu" USC-a. Ali, neće dugo biti pozicioniran tako nisko. Sigurno.
Uživajte u onome što su prikazali na "prolećnom skrimidžu", tradicionalnoj utakmici "između sebe" kojoj pribegavaju skoro svi timovi u koledž-fudbalu.



No comments:

Post a Comment