14.8.10

Talenti, 6. deo - Alabama

Neko će reći "lako je pričati o aktuelnim šampionima, pa ti su sigurno prepuni talenata". Još ako ova priča krene u smeru zvanom "raning bek", odmah će biti onih koji će povikati: "Aha! Lako je, najveći talenat je osvajač Hajsmanovog trofeja u prošloj sezoni, RB Mark Ingram!". Da, on je osvojio nagradu za najboljeg NCAA igrača. Ali, ovo nije priča o njemu.

Momak o kome je reč zove se Trent Ričardson i u Alabami je tek jednu godinu. Iako je bio zamena najboljem NCAA igraču, a kada ste raning bek to onda znači da dobijete samo delić porcije da pokažete šta znate, on je svoju šansu itekako iskoristio. Kao frešmen je postigao šest tačdauna, ali više od toga, i od njegovih 642 osvojene jarde odnosno 5 po jednom nošenju, spekatularnije je način na koji je ovaj koledž-novajlija igrao u svojoj prvoj sezoni. Evo nekih detalja:


Mark Ingram će i ove sezone predvoditi napad Alabame. A kada god on ne bude na terenu, tu je upravo Trent Ričardson. E, zato će biti zabavno i u sezoni koja je pred nama gledati 'Bamu i čuveni napad trčanjem Crimson Tide-a.

No comments:

Post a Comment