21.8.10

Talenti, 9. deo: Pitsburg

Ne, ne radi se ovde o Stilersima. Mada, jednog dana.. ko zna. Ovde se radi o najboljim igračima Pitsburga, univerzitetske ekipe koja je sjajno odigrala prethodnu sezonu i to možda ponajviše zbog sjajnog RB - WR tandema.


Dion Luis je u sezonu 2009/2010 ušao kao totalni anonimus. Početnik, poput hiljada drugih, ali sa jednom razlikom - niko ga nije hteo. Prosto, koledž-skautima nije zapao za oko. Bar ne onima koji nude stipendije kapom i šakom. One talentovane, koledži vrbuju još dok su klinci, neretko i dve, tri godine pre nego što završe srednju školu. Diona Luisa su nekako ostavili po strani, a onda je njegovih 14 jardi po nošenju u završnoj godini srednje škole primetila uprava AF ekipe "Pitt"-a. Mali Luis je završio u Pitsburg Panterima, a na to ukazano poverenje odgovorio je maestralno: kao frešmen (početnik) u koledž-fudbalu svoju prvu sezonu završio je sa 1.799 osvojenih jardi trčanjem. U čitavom NCAA bio je treći po učinku na utakmici (138 jardi), postigavši pritom 17 tačdauna trčanjem i jedan hvatanjem. Upoznajte klinca oko koga će se tek dizati prašina, a ne samo zato što je u svojoj prvoj sezoni uspeo ono što je do sada uspeo samo Majkl Vik - proglašen je i za najboljeg ofanzivnog igrača konferencije Big East i za najboljeg novajliju:


No, nije Dion Luis jedini bio zaslužan što je Pitsburg završio sezonu sa deset pobeda i samo tri poraza, savladavši u Meineke Boulu Severnu Karolinu koja ima odličnu odbranu. Naprotiv. U koledž-fudbalu nezamislivo je nemati i dobar napad kroz vazduh, a za sve što je letelo nad glavama protivničkih defanzivaca uglavnom se pobrinuo jedan momak. Džonatan Boldvin. Njemu je prošla sezona bila tek druga u koledž-fudbalu, a završio ju je sa 1.111 osvojenih jardi posle hvatanja i osam postignutih tačdauna. I to u ekipi koja mnogo, mnogo više voli da trči nego da baca loptu. Evo samo kako ga je autor bloga na kratko "snimio" gledajući protiv Notr Dejma nastup ovog momka koji je tokom dve sezone zadržao svoj nestvaran prosek od 20,2 jarde po jednom hvatanju.

No comments:

Post a Comment