15.8.10

Talenti, 7. deo - Texas A&M

U američkoj državi Teksas najbolji AF se igra na tri univerziteta. Odavno je Univerzitet Teksas sebe nametnuo kao dominantnu ekipu u ovom sportu, Teksas Tek je poslednjih godina pravio zbrku favoritima dok je Majk Lič forsirao blesavu količinu "napada kroz vazdah", ali je pravu silu dosta dugo i dosta uspešno predstavljao i Teksas A&M (zadržan stari naziv "Agricultural and Mechanical" u imenu koje je nastalo još 1871). Koliko je veliko rivalstvo između ovih "Aggies"-a i "Longhornsa" sa Univerziteta Teksas možda najbolje svedoči podatak da traje od 1894. No, poslednjih godina Longhornsi gotovo da i nemaju pravu konkurenciju u državi iz koje su, ali jedno ime počinje da odskače a da nije iz njihovog "krda". Von Miler.


U pitanju je lajnbeker Teksas A&M "Egija" koji je prosto eksplodirao prošle NCAA sezone kao junior (student treće godine). U novoj defanzivnoj 3-4 šemi "Aggies"-a igra spoljnog lajnbekera, sve popularniju ulogu "hibrida" koji se neretko nalazi na liniji skrimidža i ima zadatke obično poverene defanzivnom endu. Sezonu je odigrao toliko dobro da je dobio status All-American igrača (tj. uvršten u idealnu postavu) a evo i zašto:


Von Miler je u sezoni za nama predvodio NCAA sa 17 sekova. Njegove brojke mogle bi da budu veće da je on veći (6-3, 240) ali bi onda nestala njegova brzina. Dok on ne reši sam sa sobom da li želi da bude veći ili brži, ostaje nam da uživamo u njegovoj poslednjoj sezoni u koledž-fudbalu. A ona je sve bliže..

No comments:

Post a Comment