4.12.09

Napeto u "građanskom ratu"

Sedam godina trajala je dominacija USC-a u Pac-10 konferenciji, a onda je jedan meč, završni u ligaškom delu sezone za dva univerziteta, odlučivao ko će "Trojance" naslediti i ne samo osvojiti titulu u ovoj konferenciji, već i steći time pravo da nastupi u slavnom Rouz Boulu. 

A odluka je pala u "građanskom ratu", tradicionalnom nazivu za tradicionalni susret ekipa iz Oregona. Domaćin, upravo tog imena, ugostio je "imenjaka", Oregon Stejt u duelu timova koji su izborili pravo da upravo u svom poslednjem nastupu pred sezonu Boul utakmica odlučuju ko će se boriti "u meču ruža".

Predvođeni kvoterbekom Džeremajom Masolijem, mladim raningbekom LaMajklom Džejmsom (3 tačdauna, uz opravdavanje nezvanične titule "najbolji sam u NCAA kada je u pitanju broj trčanja dužih od 20 jardi") i povratnikom u tim, RB-om LaGeretom Blauntom (suspendovanim posle šokantnog poteza (udaranje protivnika) posle šokantnog poraza (od Bojsi Stejta, na startu sezone)), Oregon "Ducks"-i su došli do trijumfa od 37:33 time i svog prvog nastupa u Rouz Boulu od 1964. godine. 

Nisu "Beavers"-ima Oregon Stejta bili od pomoći ni 306 "bačenih" jardi i 2 TD-a kvoterbeka Šona Kenfilda, jer je odbrana Oregona uspela da zaustavi Džakiza Rodžersa (2. trkač Pac-10 iza Tobija Gerharta sa 119 jardi) na svega 64 jarde. Ovaj "građanski rat" pripao je "Patkama", a pogledajte i u odličnom 10-minutnom prikazu kako.

No comments:

Post a Comment