31.12.09

Pregled boul mečeva sezone 2009/10 (III)

Sledi treći deo serijala u kome se nalaze kraći pregledi Boul utakmica odigranih po okončanju ligaškog dela sezone 2009/10. Ovoga puta, reč-dve-trdi o uspesima Klemsona, Džordžije, UCLA kao i o pobedi Viskonzina nad Majamijem.


Klemson - Kentaki 21:13 (Music City Bowl)

"Si-Džej" Spiler je svoju poslednju utakmicu u koledž-karijeri obeležio tačdaunom (ništa novo, jelte), a taj 51. u karijeri bio je dovoljan ne samo za rekord Klemsona, već i za podatak da je u svim ovogodišnjim nastupima bar po jednom poentirao. Neretko trčanjem, ali je svoju NCAA karijeru obeležio i brojnim hvatanjima (za TD, ali i za veliku jardažu) a i sa sedam vraćanja kik-ofa za TD. Sasvim dovoljno da se u rečenici ili dve opiše MVP igrač ACC konferencije, koju istini za volju Klemson nije osvojio jer je u finalu i pored Spilerova četiri tačdauna poražen od GA Tech-a. U "Mjuzik siti" boulu Kentaki se dobro držao, "Si-Džeja" je ograničio na 172 ukupno osvojene jarde, ali će se ekipa "Wildcats"-a po nastupima u 2009. godini ipak pamtiti samo po dve stvari, po pobedi u gostima protiv Džordžije i po tome što je odbrana uspela da izazove potres mozga Tima Tiboua. A kako je Klemson savladao Kentaki, pogledajte ovde:



(Mala napomena za one koji će pratiti NFL draft. Od igrača Klemsona treba obratiti pažnju na kornerbeka Trevarda Lindlija, DT-a Korija Pitersa, eventualno i na OT-a Zipa Dankana i FB-a Džona Konera, dok je kod "Tigrova" Klemsona to slučaj sa, naravno, Spilerom, OLB-om Rikijem Sepom kome se predviđa fina budućnost, glavnim hvatačem, ne baš previsokim Džekobijem Fordom, još jednim LB-om Kevelom Konerom, TE Majklom Palmerom i CB-om Krisom Čenselorom, koji je uz pomenute lajnbekere lider odbrane Klemsona).


Džordžija - Teksas A&M 44:20 (Independence Bowl)

Relativno dobro su "Egiji" ušli u ovaj meč, završivši ga sa više od stotinak osvojenih jardi u odnosu na "Buldoge", imali su i više ostvarenih 3rd-down situacija, više osvojenih prvih dauna, i - mnogo više grešaka. Tri fambla, blokiran FG, blokiran pant, 2 INT i preko 200 dozvoljenih jardi Džordžijinim trkačima (Ili ponovo odličan, 13trčanja-za-78, Kejleb King 16-za-60, Čapas 5-za-43 jarde)



Od igrača koji će biti na Draftu treba svakako obratiti pažnju na Džordžijinog DT-a Đina Etkinsa, njegovog nešto manje znanog kolegu po poziciji Džefa Ovensa i kornerbeka Prinsa Milera (mada nikoga ne bi trebalo da začudi ako sličnim putem krene i lider odbrane, junior Reni Kuren (na 3:00 ovog snimka može da se vidi kako je lepo "dočekao" sasvim solidnog QB-a Teksas A&M Džeroda Džonsona)), a ukoliko uspeju da se posle sezone skautima dokažu i "Egiji" C Kevin Metjus i CB Džordan Puh možda bi i za njih moglo da se nađe mesta na "sledećem nivou.


Templ - UCLA 21:30 (EagleBank Bowl)

To što su "Bruins"-i gubili sa 14 poena razlike u prvom poluvremenu nije im smetalo da onemoguće slavlje Templa koji se u Boul utakmici našao posle tri decenije. U prvoj 50%+ sezoni za trenera Rika Nojhazela od kada je 2006. došao na ovu funkciju, UCLA je preokretom u drugom poluvremenu došao do pobede i to po prilično hladnom vremenu, ne baš tipičnom za one koji žive (i studiraju) u Kaliforniji. Za ovaj prikaz meča samo potez-dana u izvođenju Akima Ejersa: bio je to njegov četvrti INT u sezoni, iako mu to kao lajbekeru nije primarni posao, a drugi put da je postigao TD:



(Kako dva člana UCLA, CB Alterun Verner i ILB Redži Karter spadaju među 15 najboljih seniora u koledž-fudbalu na svojim pozicijama, kome je do NFL Drafta 2010 neka obrati pažnju i na ovaj tandem)


Viskonzin - Majami 20:14 (Champs Sports Bowl)

Očekivanja da će "The U" moći da izađe na kraj sa "Badgers"-ima trenera Breta Bileme nisu se obistinila, jer je Viskonzin demonstrirao svu svoju snagu koja je oslonjena na izvrsan rad ofanzivnih linijaša. Uz klasične za njih formacije sa po dva TE, te raspoloženog Džona Kleja (121 istrčana jarda + 2 TD) Džekori Heris i drugari iz Majamija nisu imali čemu da se nadaju u ovom Boulu. Istina, nakon što je (uz povredu palca koja ga već neko vreme muči) QB "Hurricanes"-a uspeo da kompletira svoje jedino dodavanje za TD 82 sekunde pre kraja, ekipa Rendija Šenona je osvojila loptu posle "onside kick"-a ali ni to nije omogućilo preokret. Evo nekih detalja sa ove utakmice u kojoj je kvoterbek Viskonzina "bacio" za 260 jardi, najčešće za Kendriksa koji je meč završio sa 7 hvatanja i 128 jardi osvojenih "kroz vazduh":



(FB Viskonzina Geret Grejem spada možda u tri najbolja u NCAA, a među Top10 OLB-a je i njegov saigrač O'Brajan Šofild. Njih dvojica se mogu nadati uspešnom NFL draftu, baš kao i OT Majamija Džejson Foks, udarač na mestu ILB-a Deril Šarpton, TE Dedrik Eps, FS Rendi Filips, a naravno i glavni RB "The U"-a Džavaris Džejms. Ipak, meni najviše pažnje privlači ogromni TE Majamija Džimi Grejem (ako se ne varam dečko je 6'8), koji bi mnoge mogao da iznenadi u mesecima koji su pred nama, iako je po prvi put zaigrao AF ove godine - posle pauze koja je počela sa početkom ovog milenijuma)

No comments:

Post a Comment